Не бяха намерени продукти, които да отговарят на вашия избор.

Босилекът e ароматна билка, която се използва в много ястия. Известни са около 150 вида от растението. Срещат се както едногодишни, така и многогодишни представители на вида. Разпространеният в България босилек живее около една година.

Билката е широко разпространена в почти всички световни кухни. На много места я наричат царска билка. В миналото връчването на букет от ароматното растение се е смятало за предложение за обвързване или изразяване дълбоки чувства. В Латинска Америка и до днес се смята, че ако носиш босилек в джоба си, ще се сдобиеш с пари.

След краткото въведение нека видим как може да отгледаме полезната билка в домашни условия. Трябва да знаем, че растението е претенциозно що се отнася за светлина и топлина.

То може да поникне, ако се отглежда на температури между 20 и 30 градуса. При по-ниски то няма да се развива добре, а при минус 5 градуса загива.

Босилекът предпочита влажна, мека и плодородна почва. Препоръчително е след като решите да отглеждате билката в домашни условия да си закупите почва от специализиран цветарски магазин.

Можете да засадите растението в саксия или в сандъче. Не е необходимо съдът да е голям. Достатъчно е 10–15 сантиметра дълбочина. На дъното поставете една шепа пясък и малки камъчета, които да служат за дренаж. Препоръчително е да вземете семена от магазина.

След като посадите семената, дръжте растението на топло, докато поникнат. Босилекът се полива често. Веднъж на два дена е достатъчно.

Въпреки че растението има определени капризи, стига да спазвате необходимата му за нормален растеж температура и да го поливате, останалото е лесно.

Веднъж развило се, растението има много приложения. Саксия с това растение, поставена на перваза или на терасата на апартамента, пази дома от нашествието на комари и други нахални насекоми през летните жеги.

Освен това свежите листенца през зимата може да освежат въздуха в стаята. Достатъчни са само няколко стръкчета в саксията.

Доставка за цяла София

Помощ при избор на цветя

Доказано качество

Гореща линия: 0893612727

X