Бамбук на щастието

лв. 35.00

In Stock

Quick Overview

Винаги налично в магазинът ни, защото много от клиентите ни харесват нестандартните цветя като бамбукът на щастието.

Сравни

Product Description

Ако обичате стайните цветя, но нямате необходимите познания и време, за да се грижите за тях, то бамбук на щастието е идеален за Вас. С оригиналния си външен вид „щастливото“ растение освежава интериора, а символът, който носи, го прави като предпочитан талисман за дома.

Бамбукът на щастието всъщност не е родственик на бамбука, който ние познаваме, а принадлежи на семейството на драцената. Истинското му име Драцена Сандериана, но заради кухите си стволове и зелените листенца често е бъркан със своя съименник – бамбук.

Отглеждане

Бамбукът на щастието не изисква по-специални грижи за отглеждането си, но както всяко растение се нуждае от грижи, така и той се нуждае от определени условия на живот. Този вид драцена не обича пряката слънчева светлина, а харесват му светлите и прохладни места.

„Щастливият“ бамбук не издържа на студено и предпочита температура между 20 и 25 градуса. Може да вирее както в съд с вода, така и посаден в саксия. Ако сте избрали втория вариант за отглеждане, то трябва да знаете, че през лятото растението се нуждае от повече вода от необходимото. През зимата може да не се полива толкова често, но и не трябва да се оставя да пресъхне, защото ще умре. Ако сте потопили Вашия бамбук на щастието във ваза, трябва да сменяте водата му поне веднъж седмично. По-добре използвайте престояла вода, за да сте сигурни, че хлорът се е изпарил от нея и няма да навреди на Вашето растение.

Бамбукът на щастието се чувства отлично в кухнята, хола, офиса, но най-много обича да стои в банята, защото там влажността е по-висока. Трябва да знаете, че листата на това растение са слабо токсични, затова ако имате домашни любимци или малки деца, по-добре поставете цветето на високо. Помнете, че бамбукът на щастието се развива бавно и не дава бързо развитие.

Завити краища

Стъблата на „щастливия“ бамбук обикновено са прави, но понякога се срещат и със завити краища. Този ефект се постига изкуствено по два начина:

С помощта на слънцето – като периодично въртите саксията или вазата спрямо източника на светлина. Не забравяйте, че става дума за непряка слънчева светлина, иначе растението ще загине.

С помощта на тръбичка или тел, около която да се завърти бамбука.

Проблеми

Колкото и да не е капризен, бамбукът на щастието не е защитен от болести. Всяка промяна в цвета му Ви дава сигнал, че има проблем. Причините могат да са много – по-силна светлина, вредители, липса на витамини или лош състав на водата. Жълтият цвят означава, че сте задушили цветето с повече тор или сте изложили бамбука на пряка слънчева светлина. Ако пък листата придобият кафеникав отенък, значи въздухът е сух или водата е замърсена с вредни неща за цветето. Не оставяйте загнилите листа да паднат във водата, защото ще разболеят растението като замърсът водата. Най-добре ги отстранете, веднага щом ги забележите. Опасност за бамбука на щастието може да има и ако сте го поставили в прозрачна ваза, тъй като така светлината прониква по-лесно във водата и насърчава появата и развитието на водорасли и микроорганизми.

Символика

Бамбукът на щастието е популярен сред източните култури като символ на щастие и благополучие. Ето защо растението е сред един от най-предпочитаните талисмани за дома, но за да Ви носи късмет, трябва да го отгледате здраво и силно. Поверията гласят, че ако е подарено от сърце, дарбата му е по-силна от обикновено. Това не означава обаче, че не можете да си го купите и сами. Според броя на стръковете бамбукът изпълнява различни желания: 2 стръка носят любов, от 3 до 6 – щастие, от 5 до 7 – здраве, 8 означава богатство, 9 – щастие за цялото семейство, а 21 благополучие.

Бамбукът на щастието може да бъде ваш помощник в работата. Сложете го в ъгъла на бюрото си, за да ви пази от неприятели и задкулисни игри.

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „Бамбук на щастието“

дада

X