Описание

Букет от 7 еустоми

Еустома Русела е растение от голямото семейство тинтявови. Има вид на храст с изправени стъбла. Събрани в китка или букет, цветовете имат прилика с цветовете на Мака. Те може да са лилави сини розови или бели според сорта им. Много Интересни и красиви са двуцветните сортове.

Еустомата идва от топлите райони на Южна Америка, Карибския басейн и Мексико. В градинарството е много популярно като стайно или декоративно растение. В нас е получила популярност през 90-те години и се отглежда в повечето случаи като саксийно растение. Цветовете и могат да достигнат диаметър от 7 до 8 см.

Когато са по разтворени приличат на цветовете на роза, а когато разцъфнат напълно – на големи и едри макове. Стъблата и са с височина от стъблата и са с височина от 80 до 90 сантиметра и са изключително здрави. Те се разклоняват още от средата. Така е само едно растение прилича на цял букет. В едно цвете може да има до около 35 цвята. Цветовете живеят много дълго време във ваза. Еустомата има и друго име – Лизиантус.

Тя е едно от най-елегантните и феерични храсталовидни растения. Лизиантусът е любимо цвете на много хора. Тя завладява сърцата и градините постепенно на все повече и повече хора. Нейните декоративни качества и продължителното запазване на отрязаният цвят, допринасят за бързото увеличаване на популярността и в Европа.

В Холандия има цветя, които са предназначени за рязане. Еустомата е едно от тези цветя – в първите 10. На Летните цветни изложби в Полша, тя се оценява доста скъпо. Всяка година се появяват нови нови сортове еустоми. Цветята могат да бъдат прости и хавлиени. Тази с двойни цветя е много по-красива, отколкото с прости. Природата еустомата е многогодишно растение, а в открита земя може да се отглежда и като годишно.

И тя има големи широколистни листа, разположени в два реда. Те са тъмно зелени със сив оттенък. По принцип Дивата еустома е ярко синя. Сортовете, които са отглеждани от градинари включват цветя с розови, бели и лилави цветове. Има и някой с бели венчелистчета, които по ръба си имат син или розов кант.

Цветето е изключително нежно и вино и ще се хареса на всяка една жена, млада дама, майка, дъщеря, съпруга, колежка, учителка, приятелка или дори позната. Това е перфектният подарък или допълнение към подарък, който ще завърши цялостната красота на вашата изненада.

Един обикновен рязан цвят с панделка от това растение може да зарадва толкова много една жена. Какво ли е, Ако и се подари един цял букет.  Букетът е подходящ за всякакви поводи – рожден ден, имен ден, юбилей, Свети Валентин , годишнина, 8 март или какъвто и да е било празник. Само и единствено от вас зависи да направите човека до себе си щастлив.

Доставка за цяла София

Помощ при избор на цветя

Доказано качество

Гореща линия: 0893612727

X