Въздушна Тиландсия

лв. 20.00

In Stock

Quick Overview

Продуктът е винаги наличен, защото клиентите ни проявяват интерес към него, защото не е като другите растения да се отклеждат в почва.

Сравни

Product Description

Въздушна тиландсия – едно от най-интересните и оригинални стайни растения. Наричано е въздушно растение, защото не се нуждае от почва, за да вирее. Отглежда се в цветни терариуми или стъкленици и стои много добре, и изглежжда много красиво във висяща кошница. Тиландсията е от семейството на Бромелиевите и има над 500 разновидности. Освен това е цвете епифит – растение, което живее прикрепено към друго растение, но не паразитира, а само го ползва за опора.

Тиландсията има способността да абсорбира водата и хранителните вещества през листата, затова не се нуждае от почва. Има корени, но те са слабо развити и служат единствено за повече стабилност. Растението се нуждае единствено от вода. Тиландсията цъфти от началото на есента до средата на зимата в приятни виолетови цветчета и ефектен прилистник. За да стане това обаче, въздухът трябва да е достатъчно влажен. Понякога бъркат тиландсията с вризея, заради сходния им външен вид, който се дължи на общото семейство, към което принадлежат.

Поливане

Единственото условие за отглеждане на въздушна тиландсия е набавянето на достатъчно количество вода, защото растението живее само от нея. През лятото трябва да се полива на 2 дни, а през зимата 2 пъти седмично. Независимо от сезона листата на тиландсията трябва да се пулверизират всеки ден. В горещините е хубаво да къпете растението – накисвате в контейнер с вода за половин час.

Светлина

Тиландсията е топлолюбиво растение, затова се отглежда предимно у дома. Не понася застудявания и въздушни течения. Трябва да бъде изложена на непряка слънчева светлина, за да се развива правилно.

Почва

Тиландсията не се нуждае от почва – именно това я прави толкова интересна и ефектна за отглеждане. За основа в цветния терариум може да ползвате декоративни камъчета, миди, дървено пънче, клонки, пясък и др.

Размножаване

Размножаването при тиландсията става с помощта на издънки. След като растението прецъфти, старото растение постепенно умира, а от него се появяват издънки, които може да разделите внимателно и след това да ги посеете във всичко освен в почва.

Други

Може да използвате тиландсията като декорация на домът Ви, като я поставите в сферичен стъклен съд, на дъното на който сте наредили камъчета и сте сипали малко вода. Такива тиландсции предлагаме ние от BestFlowers.bg

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „Въздушна Тиландсия“

дада

X