Орхидея в саксия

лв. 20.00

In Stock

Quick Overview

Орхидеята е едно от най-често търсените цветя, защото то е един от стандартните подаръчни и декоративни цветя. Затова в BestFlowers.bg наличието на орхидея е постоянно.

Сравни

Product Description

Орхидеята е член на голямо семейство с около 25 000 вида разпостранени в целия свят. Орхидейте са предпочитано цвете за подарък, но и любителите на цветя също си украсяват жилището. Когато решите да подарите орхидея на любим човек или на себе си ,огледайте добре растението – то трябва да е със свеж вид и без петна по листата и цветовете. Важно е корените да са здрави и силни, а не да са загнили. Проучете произхода на избраният от вас вид Орхидея. Това ще ви помогне да разберете от какво се нуждае Вашата Орхидея и как да й осигурите най-добрите грижи. BestFlowers.bg ще Ви ориентира в избора на почва и през какъв период да поливате, така че да се доближите най-близко до естествената им среда.

Пресаждане на орхидея

Изберете саксия, която е малко по-голяма от сегашната. Винаги използвайте субстрат с преобладаващо съдържание на кори или кокосов чипс (влакна) и НИКОГА торф.
Внимателно извадете орхидеята от саксията. Разчоплете и отстранете стария субстрат от корените. Изплакнете добре корените във вода. С ножица изрежете мъртвите корени. Насипете кокосов чипс на дъното на саксията, оставяйки достатъчно свободно място. След това сложете орхидеята. Добавете още кокосов субстрат и уплътнете добре. Полейте орхидеята и я поставете на топло и светло място, скрито от пряка слънчева светлина.

Полезни съвети за орхидеята

Саксии за Орхидея
Труден ли е изборът на саския за орхидея?
Необятни са възможности от форми, цветове и материали, но как да изберем най-подходящата?
Първото, което трябва да вземете под внимание е, че Орхидеите фотосинтезират през корените си. Затова често първият избор за саксия е:
Прозрачна саксия за Орхидея. Направете най-правилният избор, като закупите прозрачна саксия за Орхидея с поливна система. Така ще осигурите най-доброто за Вашата Орхидея, като в допълние няма да се притеснявате за цветята по време на лятната си отпуска.
Интериорните самополивни саксии в наситени и модерни цветове са за всички, който търят саксия, която да допълва и разкрива красота на прекрасната Ви Орхидея.
Прозрарачните опушени кашпи за Орхидеи са чудесна алтернатива, предлагаща светлина за Вашето цвете и красив дизайн на добра цена.

Пресаждане на Орхидеи

Орхидеите не обичат големи саксии. Пресадете Орхидеята, когато прецените, защото саксията ще бъде твърде малка за растението. Понякога се налага пресаждане веднага след като сте закупили цветето. В повечето случай Орхидейте се продават в малки транспортни саксии. Внимателно извадете Орхидеята и отстранете загнилите или повредени корени. Поставете Орхидеята в саксия и поръсете с почвената смес. Желателно е саксията и почвата да са специално създадени за Орхидеи. Можете да стабилизирате растението с държач за Орхидея.

Почва за Орхидеи

Попитайте в най-близкият цветарски магазин за почвена смес за Орхидеи. Предимно тези смески съдържат дървесна кора, борови иглички, мъх, понякога и стириопор. Използването на пръст или торф за отглеждане на Орхидея в домашни условия НЕ Е препоръчително.

Поливане на Орхидеи

Поливането на Орхидеята и честотата на отделните поливки са въпросите,които притеснават повечето любители на това цвете. Няма унивесална формула, кога и колко да поливате, общовалидна за всички видове. Потърсете и научете повече за произхода и естествента среда, при която живее отглеждания от вас вид орхидея. Така ще осигурите нуждата от вода кодирана от хилядолетия в генома на растението. Погрешно се смята за всяка Орхидея, че е тропическо растение и се нуждае от големи количества вода и влага. Излишната вода и влага са също толкова опасни колкото и засушаването. Ако се чудете дали да полеете Орхидеята или да изчакате още няколко дни, по-добре е да напръскате Орхидеята с пулверизатор. Водата за поливане е добре да бъде преварена или престояла. Студената вода стресира растението и уврежда корените, за това поливайте с леко топла вода в най-добрия случай стоплена от слънчевите лъчи.
Нашето предложение е да изберете саксия за Орхидея с поливна система. Тези саксии са самополивни и осигуряват количеството вода необходимо на растението. Единственото, което се изисква от вас е да следите индикатора показващ количеството вода в резервоара на самополивната саксията за Орхидея.

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „Орхидея в саксия“

дада

X