Описание

Как да отглеждаме нашият бамбук?

Бамбукът е част от вечнозелените растения. Той е член на Семейство Житни. Идва от Източна и Южна Азия като има повече от 1600 вида бамбук. То е едно от най-бързо растящите растения – рекордът досега е 120 сантиметра за едно денонощие. Може да достигне височина до 40 метра. Понякога образува огромни гъсти бамбукови гори. Той е изключително здрав и поради тази причина се използва като строителен материал, материал за съдове, сувенири и други.

Може да се използва като декоративно растение в парка. Вече постепенно започва да набира популярност и в България, особено при озеленяване на частни градини. През топлите месеци бамбукът се нуждае от много вода и най-добре е да бъде поливано два пъти седмично. По време на студените месеци се полива доста по-малко и то когато повърхността на почвата е суха. Има период на растеж от април до август месец. В този период е препоръчително да се подхранва със специални комплексни добавки за стайни растения на всеки 2 седмици. Ако това не бъде свършено листата му ще пожълтеят.

Бамбукът трябва да се пресади през пролетта. Той все още Радко се намира в домашни условия. Предпочита прохладните и добре осветени места. Преди всичко имам нужда най-вече от Преди всичко имам нужда най-вече от висока влажност на въздуха. Заради това най-подходящи са важните помещения. През лятото може да се държи навън, но дойде ли есента трябва веднага да се внесе на топло. Докато вали сняг навън температурата на стаята не трябва да пада под 16-17 градуса.

Най-подходящият сезон за засаждане на бамбук е пролетта. Това става в Широка саксия чрез разделяне на храста. Трябва да го засадите в леко влажна почва. Препоръчително е тя да е хранителна и тежка, например: една част листна, една част торфена, една част прегорял тор, две части глинесто-чимова почва и една част пясък. Едно от малките условия е съдът, в който се сади да е по-просторен. Бамбукът не трябва да бъде излага на пряка слънчева светлина, за да не пожълтее.

Друга причина за пожълтяване може да е силно хлорирана вода или водата с високо съдържание на флуор. Ако има такъв случай оставете водата едно денонощие да стои в отворен съд преди да полеете растението. Едно от най-емблематичните качества на бамбука е, че това е единствената храна на пандите. Освен това бамбукът има изключително множество ползи в различни сектори. Някои видове се използват в кулинарията, други като хартия, трети в строителството. Връхчетата на бамбука съдържат метасилициева киселина – един от факторите, които противодействат на стареенето.

 

Доставка за цяла София

Помощ при избор на цветя

Доказано качество

Гореща линия: 0893612727

X