Описание

Пахира – едно прекрасно дърво, подходящо за различни поводи(рожденни дни, именни дни, годишнини, деня на жената, свети валентинн и тн.). Дървото Пахира пасва перфектно в дома или офиса. Можете да го срещнете в различни имена като Щастлива съдба, Диво какаово дърво, Дървото на съдбата, Гвинейски кестен и Дърво на парите.

Дървото има удебеляване в долната част на стъблото. Размерите му зависят от начина и условията на отглеждане. В удебелената част има кухина, в която се натрупва вода и така растението, когато има нужда използва запасите от влага. Това е причината, че пахирата може да изтърпи пресушаване на почвата. Излишното поливане не е препоръчително.

Пахирата цъфти рядко в стайни условия. Но когато цъфти цветовете са бели и големи(достигат до 35см., събрани в едно съцветиве). След цъфтежа обтразува плодове с овална форма и кафяво-зеленикав цвят и семената стават за ядене.

Минималната температура, в която трябва да се отглежда дървото е 10 градуса. Пахирата предпочита преки слънчеви светлини, но понякога трябва да се оставя на лека полусянка. Най-добре расте на източен или западен прозорец.

През пролетта и лятото поливайте умерено. Имаме впредвид, когато изсъхне горния почвен слой тогава трябва да се добави вода. През зимата я поливайте по-рядко(колкото да не пресъхне почвата изцяло). При недостиг на влага , листата и губят тургора си и увисват. Когато я поливате прекалено често стъблото ще загине. Полива се с топла и преварена вода, защото водопроводната вода може да причини грозни петна върху листата.

Периода Април-Август пахирата изисква торене веднъж на 3-4 седмици в умерени дози.

Хубаво е да я пресаждате веднъж в годината, когато е все още, а когато е възрастно веднъж на 2 години. Използвайте не дълбоки, но по-широки саксии, защото крените на пахирата не са дълбоки. При пресаждане използвайте спеациална почва за палми.

Ако не искате пахирата да стане голяма я подрязвайте смело в ранна пролет.

 

Доставка за цяла София

Помощ при избор на цветя

Доказано качество

Гореща линия: 0893612727

X